در بازار موتورسیکلت‌ها، همواره نیکدبایک‌ها جزو یکی از محبوب‌ترین کلاس‌ها بوده‌اند. موتورسیکلت‌ها در میان جوانان کشور بسیار پرطرفدارتر هستند و نیکدبایک‌ها نیز به‌دلیل نوع طراحی‌شان، بسیار مورد توجه و استقبال این قشر قرار دارند. بر این اساس در این مطلب سه نیکدبایک محبوب این روزهای بازار یعنی تی‌وی‌اس آپاچی RTR۲۰۰، باجاج پالس NS۲۰۰ و بنلی ۱۸۰S را در بازه قیمتی ۱۷۰ میلیون‌تومان بررسی خواهیم کرد.

آیا با ۱۷۰ میلیون‌تومان می‌توان موتورسیکلت‌ مطمئنی خرید؟

تی‌وی‌اس آپاچی RTR۲۰۰

تی‌وی‌اس یکی از کمپانی‌های مطرح در صنعت موتورسیکلت است. این کمپانی خوشنام هندی با حدود دو دهه حضور در بازار موتورسیکلت کشورمان، توانسته محصولات مناسبی را به دست مشتریان برساند.

آپاچی، برند اسپرت این کمپانی است که با مدل‌های RTR۱۵۰، RTR۱۶۰ و پرچمدار آن‌ها یعنی RTR۱۸۰ از محبوبیت بالایی در بازار ایران برخوردار است. سال ۱۳۹۶ بود که شرکت مونتاژکننده این دوچرخ‌های اسپرت تصمیم گرفت تا با ارائه محصول جدیدتر و اسپرت‌تری سهم بیشتری از بازار را تصاحب کند. از این رو مدل RTR۲۰۰ به‌بازار ایران عرضه شد.

RTR۲۰۰ به لحاظ استایل، فرم چراغ‌ها و چیدمان LED های چراغ روز، مشابه برادر باتجربه خود یعنی RTR۱۸۰ است؛ با این تفاوت که باک حجیم در کنار فلاپ‌های یکپارچه، استایلی عضلانی ایجاد کرده است.

ارتفاع ۱۰۵۰ میلی‌متری ظاهر این موتورسیکلت را موقرتر جلوه می‌دهد. نمایشگر دیجیتالی، صندلی دو تکه و سیستم تعلیق مونوشوک از جمله موارد به‌روز و مهم در طراحی RTR۲۰۰ است. اما قلب تپنده این نیکدبایک هندی، یک موتور تک‌سیلندر به‌حجم ۱۹۷.۷ سی‌سی و مجهز به‌چهار سوپاپ در سرسیلندر و سیستم پاشش سوخت انژکتوری و نسبت قطر به‌کورس پیستون ۶۶ میلی‌متر به ۵۷.۸ میلی‌متر است.

این پیشرانه حداکثر توانی برابر با ۲۰ اسب‌بخار و گشتاوری معادل ۱۶.۸ نیوتون‌متر تولید می‌کند. کیفیت ساخت قطعات موتور در سطح نسبتا مطلوبی قرار دارد، اما اگر مالک این موتورسیکلت به‌تعویض به‌موقع روغن‌موتور اهمیت ندهد، قطعات اصلی موتور به سرعت مستهلک می‌شود.

شاید یکی از نقاط ضعف RTR۲۰۰ کوپل شدن با گیربکس ۵ سرعته است؛ چراکه تمامی رقبای این نیکدبایک، (از جمله رقیب سرسخت هموطنش یعنی باجاج پالس NS۲۰۰) به‌گیربکس ۶ سرعته مجهز است. همچنین سیستم کلاچ چندصفحه‌ای با مکانیزم کنترل هیدرولیکی، تعویض دنده‌ها را نرم و رانندگی را لذت‌بخش می‌کند. با وجود سیستم تعلیق تلسکوپی با دامپرهای قابل تنظیم هیدرولیکی در جلو و مونوشوک در عقب، شاهد سواری رضایت‌بخشی از این موتورسیکلت هستیم.

از طرفی دامپر هیدروپنوماتیکی قابل تنظیم و تایرهای ۹۰/۹۰ با رینگ ۱۷ اینچی در جلو و تایرهای ۷۰/۱۳۰ با رینگ ۱۷ اینچی در عقب در افزایش کیفیت سواری این موتورسیکلت موثر است.

امکانات آپاچی RTR۲۰۰ در نسخه‌های صفرکیلومتر ریس‌ادیشن نیوفیس عبارتند از: سیستم ترمز ABS، نمایشگر دیجیتالی برای دورموتور، سیستم ترمز دیسکی جلو و عقب و رینگ‌های فولادی اسپرت. تنها نقطه‌قوت این نیکدبایک، تامین قطعات نسبتا آسان آن است. با در نظر گرفتن امکانات ایمنی و نسبتا جدیدی که ارائه می‌دهد، این روزها در بازار دست دوم مدل ۱۳۹۷ این موتورسیکلت با کارکرد ۷ هزار کیلومتر در بازه قیمتی ۱۷۰ میلیون‌تومان قرار دارد. این موتورسیکلت مناسب کارهای روزانه بوده و نسبت به‌نمونه‌های چینی دارای مصرف سوخت نسبتا پایین‌تر و استهلاک کمتری است.

آیا با ۱۷۰ میلیون‌تومان می‌توان موتورسیکلت‌ مطمئنی خرید؟


باجاج پالس NS۲۰۰

باجاج دومین برند هندی پرقدرت در بازار ایران است که به‌لطف شراکت و همکاری با کمپانی صاحب‌نام کی‌تی‌ام اتریش، توانسته محصولات نسبتا باکیفیتی را تولید و روانه بازار کند. نیکدبایک خوشنام این برند هندی یعنی NS۲۰۰ از سال ۱۳۹۱ در بازار ایران خوش درخشید. سال ۱۳۹۶ بود که نسخه‌های مجهز به سیستم سوخت‌رسانی انژکتوری این برند به‌بازار آمد تا ضعف‌های نسخه‌های کاربراتوری را به‌خوبی مرتفع کند.

این نیکدبایک از نظر طراحی، استایلی مشابه محصولات اقتصادی هوندا دارد. ظاهر عضلانی و چهره مهیج و البته ساده، NS۲۰۰ را به‌لحاظ ظاهری به‌یکی از گزینه‌های محبوب در میان جوانان بدل کرده است. این نیکدبایک در بخش فنی همانند دیگر گزینه‌های مورد بررسی در این مطلب از یک موتور تک‌سیلندر به‌حجم دقیق ۱۹۹.۵ سی‌سی و نسبت قطر به‌کورس پیستون ۷۲ میلی‌متر در ۴۹ میلی‌متر، نسبت تراکم ۱۱.۱ به‌یک، طراحی سه شمع در موتور و سیستم سوخت‌رسانی انژکتوری برخوردار است.

پیشرانه این نیکدبایک حداکثر ۲۳.۵ اسب‌بخار توان و ۱۸.۳ نیوتون‌متر گشتاور تولید می‌کند. نکته مهم در پیشرانه NS۲۰۰ طراحی سه شمع در یک سیلندر است که قدرت احتراق را بهبود می‌بخشد که البته در بلندمدت منجر به‌مستهلک شدن بیشتر موتور می‌شود.

گیربکس ۶ سرعته با کلاچ‌های چند صفحه‌ای غوطه‌ور در روغن با مکانیزم هیدرولیکی تعویض دنده، شتاب این موتورسیکلت را تسریع بخشیده و رانندگی با آن را جذاب می‌کند. همچنین در زمینه سیستم خنک‌کاری، رادیاتور آب برای این محصول تعبیه شده تا فرآیند خنک‌کاری موتور به‌وسیله آن انجام شود. البته اگر مالک این موتورسیکلت به‌سطح آب موجود در رادیاتور توجهی نداشته باشد، موتور به‌سرعت مستهلک شده و احتمال معیوب شدن سرسیلندر و قطعات اصلی پیشرانه وجود دارد.

در زمینه سیستم تعلیق نیز به‌لطف دو دامپر هیدرولیکی قابل تراکم در جلو، یک دامپر گازی در میانه شاسی و ساختار مونوشوک شاهد سواری مناسبی از این نیکدبایک هستیم. البته تایر ۸۰/۱۰۰ با رینگ‌ ۱۷ اینچی و تایر۷۰/۱۳۰ با رینگ ۱۷ اینچی، سواری باکیفیت‌تری نسبت به‌رقیب سرسخت هموطن این موتورسیکلت یعنی آپاچی RTR۲۰۰ ارائه می‌دهد. در نسخه‌های ۹۷ و ۹۸ NS۲۰۰ شاهد نصب سیستم ترمز ABS هستیم که به‌دلیل وجود دیسک‌های ۳۰۰ میلی‌متری جلو و ۲۳۰ میلی‌متری عقب، عملکرد ترمز بهبود چشمگیری داشته است.

باجاج پالس NS۲۰۰ به‌سیستم ترمز ABS، سرعت‌سنج، نشانگر بنزین و دمای موتور در کنار دورموتور آنالوگ و رینگ‌های فولادی اسپرت مجهز است. NS۲۰۰ به‌لطف تامین قطعات و تعمیرات آسان یکی از گزینه‌های مناسب برای خرید به‌عنوان یک موتورسیکلت باکیفیت اسپرت به‌شمار می‌رود. تنها نقطه‌ضعف آن هزینه نگهداری بالای این موتورسیکلت است. این روزها مدل ۱۳۹۷ این نیکدبایک هندی با کارکرد ۲۰ هزار کیلومتر در بازه قیمتی ۱۷۰ میلیون‌تومان قرار دارد.

آیا با ۱۷۰ میلیون‌تومان می‌توان موتورسیکلت‌ مطمئنی خرید؟


بنلی ۱۸۰S

تنها برند ایتالیایی که مالکیت آن به‌چینی‌ها واگذار و در بازار ایران به‌خوبی ظاهر شده، بنلی است. این برند ابتدا با محصولاتی در کلاس استاندارد و نیکدبایک به‌دست مشتریان رسید که خیلی زود توانست از موفقیت نسبی برخوردار شود. یکی از محصولات این کمپانی که اواخر سال ۱۳۹۷ معرفی و راهی ‌بازار شد، مدل ۱۸۰S بود.

این محصول استایلی مشابه محصولات کمپانی اتریشی کی‌تی‌ام دارد و یک کپی‌برداری صحیح از روی مدل دوک ۲۵۰ است که این ویژگی‌ها، ظاهری زیبا و جذاب به این نیکدبایک ایتالیایی-چینی‌تبار می‌بخشد. هارمونی رنگ باک بدنه با رینگ‌های جلو و عقب و اسپایدر زیری، در کنار بدنه‌ای که با فلاپ‌های یکپارچه و باریک متورم شده، جذابیت بصری بنلی ۱۸۰S را دوچندان می‌کند. همچنین نشیمن ‌(زین) نیز در ارتفاع پایینی قرار دارد.

البته کیفیت رنگ بدنه این موتورسیکلت چندان مناسب نیست. این مدل بنلی با ۲ پیشرانه ۲ سیلندر ۲۵۰ سی‌سی و تک‌سیلندر ۱۸۰ سی‌سیِ مجهز به سیستم سوخت‌رسانی انژکتوری به‌بازار عرضه شده که در این مطلب، مدل ۱۸۰S بررسی می‌شود.

یک پیشرانه تک‌سیلندر به‌حجم ۱۷۵ سی‌سی و مجهز به‌چهار سوپاپ در سرسیلندر، نسبت تراکم ۱۱ به‌یک و سیستم سوخت‌رسانی EFI قلب تپنده این محصول را تشکیل می‌دهد. حداکثر ۱۷ اسب‌بخار قدرت و ۱۴ نیوتون‌متر گشتاور به‌کمک یک گیربکس ۶سرعته با مکانیزم کلاچ هیدرولیکی و به‌کمک سیم، به‌محور عقب منتقل می‌شود.

با توجه به این‌که مدت‌زمان کوتاهی است که بنلی ۱۸۰S به‌بازار کشور آمده، کیفیت نه‌چندان مناسب قطعات پیشرانه آن سبب می‌شود به‌ویژه هنگام حرکت در سرعت‌های بالا، سر و صدای زیادی از آن به‌گوش برسد. بنلی ۱۸۰S در زمینه سیستم تعلیق به‌ساختار تلسکوپی با دو دامپر (کمک‌فنر) هیدرولیکی قابل تنظیم و یک دامپر گازی در عقب با ساختار مونوشوک مجهز است.

همچنین تایر ۸۰/۱۰۰ با رینگ‌ ۱۷ اینچی در جلو و تایر ۷۰/۱۳۰ در عقب با رینگ ۱۷ اینچی، سواری این موتورسیکلت را باکیفیت می‌کند. از نظر امکانات این نیکدبایک ایتالیایی-چینی‌تبار تنها به‌سیستم ترمز دیسکی در جلو و عقب و کیلومترشمار تمام‌دیجیتال و چراغ LED مجهز بوده و فاقد سیستم ABS است که البته یک موتورسیکلت به‌روز، به‌صورت استاندارد از سیستم ترمز ABS بهره‌مند است.

تنها نقطه‌ضعف محصولات بنلی در بازار کشورمان، تامین نسبتا سخت برخی از قطعات و هزینه بسیار بالای نگهداری آن‌هاست. این موضوع سبب شده است این موتورسیکلت در اولویت دوم یا سوم خرید قرار گیرد. بر این اساس بنلی ۱۸۰S مدل ۱۴۰۲ صفرکیلومتر در بازه قیمتی ۱۷۰ میلیون‌تومان قرار دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =